De EU wil meer geld

De EU wil meer geld

De Europese Commissie, u weet wel het allegaartje omhooggevallen dictators, wil meer geld.  Anderhalf procent.  En wij die dachten dat het budget onderhandeld en beslist was.

Misschien hebben de ontslagnemende commissarissen hun schrijftafel leeggemaakt.  Er zouden immers nog openstaande facturen gevonden zijn, waarmee men bij de budgetbepaling geen rekening gehouden heeft.  Dit bedroeg 142.1 miljard,  in 2015 te verhogen met 1.3 miljard.  Het grootste percentage van het totale budget wordt uitgegeven aan de steun voor de zuidelijke en oostelijke EU landen, te weten 51.6 miljard, wat overigens een korting van 5% betekent ten opzichte van 2014. Meer dan 57 miljard is gereserveerd om nog oude uitstaande rekeningen van de jaren 2007 tot 2013  te betalen.  Moet u eens proberen aan uw boekhouder of aan het Min. van Financiën uit te leggen.

Er wordt al lang gepleit voor het invoeren van directe belastingen, zonder dat de goedkeuring van het Europees parlement of de regeringsleiders der lidstaten vereist is.   Nu ligt het dus weer op tafel.  Benieuwd hoe de lidstaten zullen reageren.  Het succes van de EU-kritische partijen heeft totaal geen effect op de EUSSR.  Integendeel, men plant een cordon. We komen er nog op terug.

Woensdag presenteerde Europees Commissaris voor begroting Janusz Lewandowski een voorlopige begroting voor 2015, waaruit bleek dat er ‘een inspanning gevraagd zal worden’.  Van ons, welteverstaan.  Niet van hen.  Die geven ons geld wel aan Oekraïne.  10 miljoen euro, alstublieft.  Een lening, terug te betalen met Sint Juttemis. Dan kunnen ze hun gasrekening betalen aan de Russen.

Een reactie van Cameron:

Hij heeft dan ook de hete adem van UKIP in zijn nek:

Vrhfstdt legt het even uit voor de simpelen van geest: ‘directe geldmiddelen zijn beter voor de democratie’:

FT

1 gedachte op “De EU wil meer geld

  1. Inderdaad, het 7-jarenbudget tot 2020 is vorig jaar pas goedgekeurd, en nu al vallen er dus lijken uit de kast? Goede boekhouding hebben die toch!
    Uit de tabel op Wiki leer ik tot mijn verrassing dat Belgie jaarlijks netto 968 miljoen ontvangt van de EU, het steenrijke minilandje Luxemburg zelfs nog meer! Voor ons komt daar nog bij de impact op de lonen, huren, en huizenprijzen in Brussel en ver daarbuiten. Belgie zal het allerlaatste land zijn dat ooit de EU verlaat.

Reacties zijn gesloten.