-1 in Merkelland

Afbeeldingsresultaat voor Jaber Al BakrJaber Albakr heeft zich opgehangen in zijn cel

Alexander Hübner, de advocaat van de terreurverdachte Jaber Albakr is woedend.  Hij is “waanzinnig geschokt en absoluut verbijsterd”.  Hij heeft het over een ‘schandaal bij justitie’.

De nazi’s bevinden zich overal.  Ook bij de cipiers in de gevangenissen.  Een strafrechterlijk onderzoek zal moeten uitwijzen of ze hulp verleend hebben aan een zelfdoding.  Of ze de middelen tot ophanging verstrekt hebben.  Of ze hem wel de voorgeschreven medicatie tegen de stemmen in zijn hoofd verstrekt hebben.  Op zijn minst ‘schuldig verzuim’.

De brave jongen Albakr werd maandag na twee dagen ‘vlucht’ (sic…) in Leipzig gearresteerd.  Het werd breed uitgesmeerd dat hij verlinkt en vastgehouden werd door landgenoten.  Syriërs.  Albakr wou naar verluidt een herhaling van het Zaventem-scenario op een Berlijnse vlieghaven naspelen.

De advocaat meende dat de overheid perfect op de hoogte was van de zelfdodingswens van zijn klant, “want hij had lampen kapot geslagen en stopcontacten bewerkt”.  De verzekering dat hij voortdurend zou in het oog gehouden worden, bleek niet te kloppen.  Om het uur ging een ‘detentieambtenaar’ eens even een kijkje nemen naar hun ‘gast’.  Bovendien had de sukkelaar sinds zondag niets meer gegeten of gedronken want hij was in staking gegaan.  Waarschijnlijk lid van de terroristenvakbond.

Het is voorlopig nog koffiedik-kijken in hoever zijn kompanen – die hem verlinkt hebben – eigenlijk deel uitmaakten van het aanslagcomplot.

Begin 2015 kwam Albakr als ‘vluchteling’ naar Merkelland.  Naar verluidt had hij heimwee en keerde regelmatig terug naar zijn vaderland.  De Duitse binnenminister Thomas de Maizière wast zijn handen in onschuld: Verleden jaar zou Albakrs doopceel door de staatsveiligheid gelicht geworden zijn en ze konden niets ten nadele van zijn persoon vinden.  Wanneer en hoe de man ‘geradicaliseerd’ is, is voorlopig niet bekend.  In elk geval stond hij niet bekend als bijzonder religieus.   Religieus als synoniem van gevaarlijk.  Rare wereld waarin wij leven.

Worden er bloemen aan de gevangenis neergelegd?  Mogen we protestmanifestaties verwachten?  Mogen zijn ouders naar zijn begrafenis komen of wordt hij overgevlogen naar zijn Prachtland?  Krijgen de cipiers politiebewaking?

24Min.onLine

 

2 gedachten over “-1 in Merkelland

  1. Normaal dat die advocaat van zijn oren maakt .Hij is een klant kwijt en hij heeft het al zo moeilijk. Moge die Jaber al Bakr een voorbeeld zijn voor zijn gelijkgestemden

    • Een goede beslissing van deze man,zal de Nederlandse staat nu niets meer kosten. Ik hoop dat vele van die soort zich zelfmoorden.

Reacties zijn gesloten.