1.045 miljard euro is niet genoeg!

Mogen we 245 miljoen euro méér, aub?

Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel kan pas ca. 9 maanden later opgeleverd worden dan gepland. Dit omdat het consortium onder leiding van bouwbedrijf BAM Alliance in financiële problemen zit. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel zondag op basis van interne NAVO-documenten.

“Vanwege miscalculaties en daarmee samengaande hogere prijzen van de onderaannemers is de geplande begrotingsbovengrens van 1,05 miljard euro niet haalbaar”, citeert Der Spiegel uit een NAVO-document van 20 december.
BAM zou, nog steeds volgens Der Spiegel, het land b 245 miljoen euro extra gevraagd hebben, want anders, moet de bouw – tot hun spijt – stop gezet worden.

FT

5 gedachten over “1.045 miljard euro is niet genoeg!

  1. Wat zou Belgie zijn zonder al die dikbetaalde jobs, prestige bouwprojecten, en torenhoge huur- en huizenprijzen betalende expats van EU en NATO?

  2. Vergeet de extra-uitgaven niet die moeten betaald worden aan de mafia’s, de PS mafia op kop. Hopelijk valt de bouw stil.. en vertrekt de NATO naar Bonn in Duitsland, daar is plaats genoeg. Nadien kan de EUSSR ook nog vertrekken naar Straatsburg en we zijn van een hoop ellende vanaf. De lasten zijn voor ons en de lusten gaan naar het buitenland. De ganse sector die van deze internationale instellingen, maar ook bedrijven, profiteren, zijn immers in buitenlandse handen, ze werken met producten uit het buitenland, met vreemdelingen.. ze betalen geen belastingen en de winsten worden versast naar het buitenland.In het slechtste geval blijven er nog schuldbergen achter.

  3. Duidelijke soort van pech en slecht onderneming schap. Gewoon af laten bouwen door de nr: 2 ( of 3-4 enz. ) in de aanbestedings volgorde, op kosten van het moederbedrijf de BAM ( uit Bunnik wel te verstaan ) Als je 30 % onder de prijs zit van de opdrachtgever, moeten er toch allerlei bellen gaan rinkelen?? zowel bij de opdrachtgever als de desbetreffende aannemer! lijkt mij. En niet gaan lopen roepen, geld erbij of we stoppen ermee….Nou doei dan

Reacties zijn gesloten.