Wetenschap bevestigt Vlaanderen als spil van het universum

Alles draait rond Vlaanderen

Vlaamse wetenschappers hebben berekend dat niet de aarde rond de zon draait, maar dat omgekeerd de zon en alle planeten van het zonnestelsel een baan rond de aarde beschrijven. Meer bepaald rond Vlaanderen. Het KMI gewaagt alvast van een Copernicaanse omwenteling in ons begrip van het universum.

Intuïtief voelden we het natuurlijk al langer aan: de aarde beweegt niet, en je kunt met je eigen ogen zien dat de zon dagelijks een grote boog van het oosten naar het westen beschrijft. Zo vergezocht leek het dan ook niet om te stellen dat de zon zich rond de aarde beweegt.

Compleet achterhaald: het zonnestelsel zoals we het tot hiertoe kenden.
Gedurende de laatste eeuwen was de wetenschappelijke consensus echter dat de aarde rond de zon draait. Het was simpelweg het model van de gravitationele (of Newtoniaanse) natuurkunde dat op de meest bevredigende wijze het verschil tussen dag en nacht, het bestaan van de seizoenen en de baan van andere planeten kon verklaren. Zelfs andere natuurfenomenen, zoals de richting van de passaatwinden en de Golfstroom konden door de coreoliskracht aan de theorie worden opgehangen. Maar zoals dat gaat in de wetenschappen kunnen nieuwe ontdekkingen bestaande theorieën in een handomdraai falsificeren.

Dat gebeurde zodra Vlaamse wetenschappers een partikel ontdekten dat dagelijks oscilleert tussen Deurne en Brussel. Het deeltje, dat de voorlopige naam ‘K-KSLA-G boson III’ meekreeg, heeft een massadichtheid die het kostbare tijdruimteweefsel zodanig vervormt dat alle objecten in het zonnestelsel zich er rond bewegen, en dus niet rond de zon, zoals tot nu werd aangenomen.

Copernicaans
Deeltjesfysicus Hartwig Breydel (r.) ontdekte het partikel K-KSLA-G boson III per toeval.

“Dit zou wel eens de belangrijkste ontdekking van de 21ste eeuw kunnen worden”, aldus deeltjesfysicus Hartwig Breydel, die het loodzware partikel ontdekte. “Voor het eerst hebben we een deeltje gevonden dat het Ptolemaeïsche wereldbeeld – waarbij de aarde dus het middelpunt van het universum is – kan verenigen met de gravitationele natuurkunde, waarin alles beheerst wordt door de zwaartekracht.”

“Newton heeft veel kapot gemaakt”, bevesigt ook dr. Henri Malcorps, directeur van het KMI. “En deze ontdekking brengt ons met zevenmijlslaarzen dichter bij een Grote Geünificeerde Theorie. Het wordt tijd voor een nieuwe Copernicaanse omwenteling.”

Toch ontdekte Breydel het boson eerder per toeval. “Ik ben projectleider van een onderzoeksteam dat een manier wil vinden om B-H-V op een gecontroleerde manier te splitsen, om de daarbij vrijgekomen energie bijvoorbeeld aan te wenden bij een eventuele kernuitstap. Ik hou me dus eerder bezig met het allerkleinste, dan met het allergrootste. Maar toen we op dat subatomaire niveau een deeltje waarnamen met een massa die die van de zon vele malen overtreft, wisten we gewoon dat ons onderzoek ook een weerslag zou hebben op de natuurkunde van het allergrootste. “

Chauvinistisch
Met de ontdekking van het boson is meteen ook het middelpunt van het zonnestelsel nauwkeuriger bepaald. Niet alleen draait alles om de aarde, het echte middelpunt van het zonnestelsel bevindt zich dus in Vlaanderen. “Ptolemaeus dacht wellicht dat Egypte het centrum van de kosmos was, maar goed, hij moest zich natuurlijk beroepen op instrumenten die veel minder nauwkeurig waren. Of misschien was hij een beetje chauvinistisch”, grapt de wetenschapper, die nogmaals benadrukt dat zijn cijfers kloppen.

Critici, vooral uit Franstalige hoek, hebben het onderzoek al “navelstaarderig” genoemd en wijzen er op dat de studie gefinancierd werd door N-VA.

Jan-Pieter De Leugheneire –

Alles draait rond Vlaanderen

5 gedachten over “Wetenschap bevestigt Vlaanderen als spil van het universum

  1. … wat heb ik een heimwee naar de spitante en originele artikels en commentaren in Ray’s blog “Angeltjes”. Tot op heden alleen een paar kiezeltjes op het strand zien liggen ipv een echte golfbreker.

    • Ik deel maar gedeeltelijk uw mening . Wij hebben opnieuw de gelegenheid om stoom af te blazen , wat zonder de inzet , door de apostelen van Ray niet mogelijk zou zijn . Kritiek OK maar een gebaar van dankbaarheid zou zeker op zijn plaats zijn
      doedalisietvoordemenschen !

      • oh bedankt Reneke, mijn hartje bleef even stilstaan, doe zo goed mijn best nu de hoofdredacteur in Toscane zit. Zal ik je bezoeken in je warm nieuw landje?
        “t is hier toch nooit goed, kunnen we dan lekker bijkletsen, als je vrouwtje akkoord is hé. Ik kan nu al verklappen dat gij de winnaar bent van onze vermaarde qwiezzzz. Begin maar te sparen deugnietje.
        Marieke

  2. Dat Vlaanderen de spil ZOU zijn van het Universum belooft niet veel goeds…
    Immers, pas dàn zou de strijd losbarsten over WIENS NAVEL dan wel het punt van die as zou mogen ontvangen… er lopen hier een massa poco-politiekers genoeg rond die “DENKEN” dat die navel de hùnne is.

  3. De schrijfstijl, de dossierkennis van Ray, de tijd en energie die hij in Angeltjes heeft gestoken zijn niet te evenaren.
    Dat wisten en weten de redacteurs die de zware taak op zich hebben genomen om met Golfbrekers van start te gaan en er voor te zorgen dat er dagdagelijks artikels verschijnen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
    Maar zoals Angeltjes met de jaren gegroeid is tot hetgeen het uiteindelijk geworden is, zullen al de kiezeltjes die nu op het strand vallen uiteindelijk een Golfbreker worden. Daar ben ik van overtuigd.
    Ik kan enkel heel veel respect en dank opbrengen voor de hoofdredacteur en al diegene die artikels aanbrengen, maar zeker ook voor Marieke, de secretaresse, die de taak van hoofdredacteur tijdelijk meer dan behoorlijk overneemt. Ik zou zeggen doe zo voort en blijf dit doen.
    Mochten er lezers zijn die ook een artikel wensen te schrijven of interessante originele zaken gelezen hebben die kunnen gepubliceerd worden of leuke ideeën hebben, laat het dan zeker weten aan de Redactie, zij kunnen alle hulp gebruiken.
    Gerda

Reacties zijn gesloten.