Waarom merken we zo weinig van de crisis?

airbagHet toch goed wonen in belgië en we hebben het eigenlijk toch nog niet zo slecht in vergelijking met sommige andere landen.

We merken tot op heden relatief weinig van de crisis omdat de socialistische regering di rupo de problemen steeds voor zich uit kan duwen.
Er is geen beleid, di rupo doet als eerste minister wat de waalse regering altijd al gedaan heeft, (over)leven met overdrachten (transfers) vanuit Vlaanderen wat wallonie betreft, en nu federaal met verhoogde belastingen en geleend geld. Met dat catastrofale beleid zitten we opgescheept. De goedweershow moet verder en de homo-gerelateerde belangen krijgen prioriteit.

Dit onland kan makkelijk geld lenen en dit tegen historisch lage rentevoeten omdat we steeds meer belastingen innen.
Tussen 2009 en 2012 stegen de belastingontvangsten met 28 miljard euro. Dat is dan ook meteen de reden waarom we tot op heden de crisis nog niet echt voelen.
Een groot deel van deze nieuwe belastingen komen terecht op een steeds kleinere groep werkenden. Vooral (Vlaamse) ondernemers betalen de rekening. Meer dan duizend, meestal Vlaamse KMO en kleine zelfstandigen per maand gaan over kop, en worden samen met hun personeel werkloos. Een strategie om het rijke opstandige Vlaanderen op termijn op de knieën te krijgen.

Dus doet deze regering niets, behalve de francofone agenda uitvoeren, de Vlaamse traditionele verraders doen mee om de postjes, om de fils en filles de papa aan een goedbetaalde job te helpen.

Het vertrouwen van de markt is cruciaal, en de vraag is maar hoe lang nog deze marionettenregering  dat vertrouwen kan behouden als je de problemen meer voor je uit blijft schuiven. Als je kijkt naar de landen die hard getroffen werden door de crisis, dan zijn dat steevast landen waar de belastinginkomsten niet stijgen en bijgevolg ook de deur naar goedkoop geld potdicht blijft en we hebben van de PIGS-landen geleerd hoe snel het allemaal kan gaan, met deze gecreëerde overheidsschuld moet dit beleid van nog hogere belastingen aangehouden blijven of de geldkranen gaan dicht. Een (Vlaamse?)regering van goed beheer maakt zo geen kans meer. Na het einde van deze tunnel komt de onvermijdelijke afgrond.

Na onze elites, onze cultuur en de enige Vlaams-nationale partij aangepakt te hebben is deze regering bezig aan het laatste offensief, onze bron van rijkdom uitschakelen.

Francofoon belgië, eerder de francofiele bourgeoisie met medewerking van het hof dat zijn belangen kost wat kost zal verdedigen, zal zich dan herstelt hebben van het trauma van een zelfbewust Vlaanderen dat een eigen staat wou. Dat dit gepaard moet/zal gaan met de totale verarming van de burgers zal hen worst wezen, in iedere oorlog vallen er slachtoffers.

Als het voor veel Vlamingen en ja ook voor de Walen nog niet duidelijk is wat er nu aan het gebeuren is, zie ik na de verkiezing van volgend jaar onze toekomst heel somber in.