U kan geen kant meer op!

Binnen enkele dagen is het tax liberation day, of vanaf dan mogen we voor onszelf gaan werken.
Als het van de Vlaamse regering afhangt krijgen we nog wat belastingen aan ons been gesmeerd.  Niet verplicht hoor!.  Je moet maar geen blikjes of plastic flessen kopen.  Of ze terugbrengen om het statiegeld terug te krijgen.

In Nederland zijn ze dan toch inventiever.  In Nieuwegein heeft GroenLinks (… bestaat er ook GroenRechts?) een nieuw, oud ideetje bovengehaald om de inwoners nog meer te kunnen melken.  Al van een tuintegeltaks gehoord?  Wij tot op heden ook niet.  De achterliggende reden voor de taks is hoe meer verharding in je tuin, hoe groter de belasting voor het milieu.

Da’s op zijn minst vijf keer raak.

– Eén: meer geld in de gemeentekas.
– Twee: indien punt één wil vermeden worden, dat komt dat het ‘milieu’ ten goede.
– Drie: goed voor de tewerkstelling.  Er zullen immers tegeloppervlaktemeters moeten in dienst genomen worden.  Die ‘ongekwalificeerde’ werknemers verdwijnen dan van de uitkeringslijsten.
– Vier: de EU zal een onderzoekscommissie opstarten om alle mogelijke verhardingssoorten een EU-kwaliteitscertificaat te verlenen volgens de al dan niet mogelijke doordringbaarheid van het regenwater.  En vervolgens een richtlijn uitvaardigen waardoor de goedkoopste verhardingsmogelijkheid zal verboden worden.
– Vijf: het EU-ambtenarenrijk kan uitgebreid worden met klokkenluiders-annex-experten, die erop zullen toezien dat de lidstaten de toegestane, resp. verboden verhardingstoepassingen conform de EUSSR-instructies ‘implenteren’.

FT

4 reacties op “U kan geen kant meer op!

  1. Terug naar de natuur , om dat duidelijk te maken aan het grote publiek stel ik voor om het volgende ” Groen Linkse ” congres te laten doorgaan met alle leden in hunne blote

  2. Alles waar de milieu terroristen zich al mee bemoeid hebben is een kwestie van geld uit onze zakken te slaan. Dat menig avontuur al de verkeerde kant is uitgedraaid raakt hun koude kleren niet. Neem nu het energie beleid. Kerncentrales worden gesloten en in de plaats daar van moeten windmolens nu voor energie zorgen (waarvan blijkt dat ze niet aan de vraag kunnen voldoen). De zonnepanelen worden zwaar gesubsidieerd met geld van de belastingbetaler en energieconsument (maar ze voldoen niet). Biogascentrales ( ze voldoen niet). Dat de groenen terug in een grot willen gaan wonen of terug in de bomen, voor mij niet gelaten. Maar dat ze met hun poten van onze energievoorziening afblijven. We leven tenslotte in 2014.

  3. Ook dakpannen zouden naar het schijnt een certificaat A, B of C krijgen naargelang de doordringbaarheid van het regenwater.

  4. Ik ben van mening dat iedere Belg-Nederlander zich blauw zou moeten betalen aan belastingen opgelegd door onze poco-politici. Zolang de zombie-autochtoon zijn brood (bier) en spelen krijgt blijft hij kritiekloos. Op het moment dat hij zal moeten besparen zal hij moord en brand schreeuwen ; maar zij hebben gestemd en zullen het resultaat moeten ondervinden.

Reacties zijn gesloten.