“Te veel eer!”

“Nervellius philippus”.

Het Paleis / Le Palais reageerde bescheiden “Te veel eer!” op het bericht dat een nieuwe wespensoort naar de Flup genoemd werd.  Het taaie diertje leeft in de tropische wouden van natuurreservaat Nouragues in Frans-Guyana, heeft een zwart-geel-roodachtige kleur, en behoort tot de familie van de schildwespen, Braconidae.

Zoals alle wespen plant deze zich uiterst omzichtig voort met soortgenoten en leeft in kolonies, waarbij de onderdanen de koningwesp en zijn larven voeden.

Goed nieuws in afwachting van de voetbaltrofee!

8 reacties op ““Te veel eer!”

  1. Dachten ze niet dat dit een homoseksuele wespen soort was en het daarom was dat ze het de naam van Filip hebben gegeven

  2. Schitterend idee. Niets kan zo op je zenuwen werken als een wesp die rond je lijf ligt te zoemen en niet ophoudt je te “ambeteren”. De overeenkomsten met de Flup zijn opmerkelijk en moeten ook de naamgever in het oog zijn gesprongen.

    • Dan moet je alles vervrouwelijken in het Latijn. Zou je het niet beter aan de informateur vragen?

  3. Ik kan het paleis en zijn atributen moeilijk geloven ! Te Veel Eer als onze majesteit zijn naam wordt vereeuwigd met een mosquito . Als ze nu zijn naam moesten geven aan een Belgische atoomonderzeeer , Vliegdekschip , ruimtestation of een natuurfenomeen zoals het Noorderlicht veranderen in het ” Fluppenlicht ” , dat zou inderdaad “Te Veel Eer ” zijn (zelfs veel te veel) maar een onnozele mug ?

  4. Waauw: een belgische atoomonderzeeêr of vliegdekschip… men heeft tegenwoordig nog niet genoeg (degelijk-opgeleid) marinecomponentpersoneel om àl hun scheepjes te bemannen.
    Toe die twee afgedankte Nederlandse fregatten aangekocht werden, moest men de “degelijk opgeleidden” van hun mijnenjagers bijeenschrapen om die twee “fantasietjes” te kunnen bemannen.
    Véél “detectors” bedankten voor die “eer”, èn verlieten liever “de Zeemacht”, dan te dienenen op oude fregatten… van armoede leenden zij dan maar Nederlandje “Jantjes”. (die er dan nog in slaagden om hun nieuwe materiaal: de opvolger van de “pap”… te verspelen voor de kust van Libië

Reacties zijn gesloten.