Plezierbelasting

Het nieuwe woord dat onze noorderburen gelanceerd hebben getuigt bijna van een SM-genot.
Plezierbelasting.  Men kan zich dan vragen of het plezier verschaft belasting te betalen of omgekeerd.  Omgekeerd.  Zo gek zijn ze niet.
In Dronten (Flevoland) overweegt het gemeentebestuur een plezierbelasting in te voeren.  Daardoor dreigen bezoekers van pretpark Walibi Holland binnenkort meer te moeten betalen voor hun toegangskaartje.  De overheid wil mensen bestraffen die plezier hebben.  De Drontense leiders zijn op zoek naar een oplossing:  zou ‘vermakelijksretributie‘ eerder te slikken zijn?

En in Berlijn is een soortgelijke belasting een doorn in het oog van de hoteliers.  Daar moeten bezoekers van de stad, die voor privé doeleinden – vooral toeristen – een extra bedrag neertellen voor het verblijf in een hotel.  Een City Tax.  De Berlijners hebben het over een ‘bedbelasting’.  Al kan deze vlag ook de lading van een ‘plezierbelasting‘ dekken.

FVE

5 gedachten over “Plezierbelasting

  1. Ja inderdaad binnen afzienbare tijd moeten we in onze belastingsbrief
    aangeven het aantal keren sex in de week , onder de rubriek zelfstandige pleziertjes zonder winstgevend oogmerk . Gelukkig vallen de 70 plussers buiten deze maatregel , twee of drie maal per maand is zelfs aftrekbaar

    • België kampt met een chronisch spermatekort, meldt ons De Tijd. Nochtans zegt Herman Tournaye, diensthoofd voor reproductieve geneeskunde aan het UZ ‘op papier is de grondstof onuitputtelijk en niet duur’.
      Je ziet wat voor een gevolg zo’n plezierbelasting heeft. Binnenkort is de grondstof even duur als de nieuwe maatjes.

  2. In de kustgemeenten betalen wij al decennia belasting op ons verblijf aan zee.

Reacties zijn gesloten.