In vergelijking met CNN…

… is onze nullenzender een verzameling van geniale journalisten

Afbeeldingsresultaat voor cnn geography fail
Eén van de talrijke voorbeelden waarmee CNN de kijkers verblijdt

CNN kan men best vergelijken met Klein Klein Kleuterke voor volwassenen. Het is algemeen bekend dat men in de VSA niet verder kijkt dan de dichtstbijzijnde hamburgertent. Wij blijven ons verbazen over de zelfverheerlijking, de hersenmasturbatie, de genoegzaamheid, de navelstaarderij, de totale onwetendheid over wat er in de wereld gebeurt. Zoals dit bv. waarbij CNN hun kijkers inlicht over de mogelijke sluiting der Duits-Italiaanse grens wegens het coronavirus.

'Go back to school and look at the map!' Twitterati hammer CNN as it draws non-existent SHARED border between Germany & Italy

CNN, de flaterzender: in het verleden werd Cannes al eens in Spanje én in Hong Kong gesitueerd, zelfs ergens in Zuid-Amerika. De Afrikaanse sprinkhanenplaag dook zelfs op in Hong Kong. Nicosia zou ergens op Sicilië liggen, Somalië en Kenia werden vlotjes voor elkaar ingewisseld, Londen werd zo’n 100 km naar het noorden verplaatst, de berichtgeving over Roemenië werd begeleid door een kaart met Tsjechië dat als buurland Irak had… Best wel grappig moest het niet zo triestig zijn… de meeste CNN-kijkers merken dit sowieso niet op.

De “ontdekking” van CNN-wonderjournaliste – de énige die dit opmerkte – dat tijdens een holebistoet in Londen een ISIS-vlag meegedragen werd, kunnen wij vergeven. Duidelijk een instinker: het was een dildovlag met een knipoog naar ISIS.

Enz. enz. al moeten we in alle eerlijkheid erbij vermelden dat CNN’s favoriet doelwit, president Donald Trump, ook geen geografisch groot licht is. De bodemgesteldheid daarentegen – “oil, oil, oil…” is hem meer vertrouwd.

1 gedachte op “In vergelijking met CNN…

  1. In een geval was CCN niet voor 100% mis, er is inderdaad een stad(je) met de naam Nicosia op Sicilië, in die provincie Enna met +/- 15.000 inwoners.

    De kennis van de wereld buiten de VSA is inderdaad zeer belabberd bij de Amerikanen. Een Zuid-Afrikaanse vriendin, gehuwd met ‘n Amerikaan en wonend in de VSA, kan hierover veel staaltjes vertellen. Als ze haar daar vragen waar zij vandaan komt en zij antwoord “Zuid-Afrika”, dan is het gezicht van de vrager één vraagteken. en krijgt zij volgende reacties: “Zuid-Afrika, is dat ook in de VSA? Als jy van Zuid-AFRIKA komt, hoe komt het dan dat jy blank bent? Was de aanpassing van Zuid-Afrika naar de VSA niet erg moeilijk, want de vrouwen dragen daar toch strooien rokjes? Het moet daar toch zeer gevaarlijk zijn om boodschappen te doen met al die leeuwen die daar zo rondlopen? Enz.”
    Nog iets, haar man is ‘n VSA-miltair en hij mocht mee in Irak Sadam Hoesein helpen verjagen. Het ongeloof bij de Amerikaanse miltairen (helaas ook bij haar man) was onbeschrijflijk toen zij vaststelden dat de Irakezen hun woorden niet verstonden, dat die Irakezen geen Engels verstaan of kunnen spreken. Zoiets kon gewoon niet, heel de wereld praat toch Engels ..?

Reacties zijn gesloten.