Cijferdans

CijferdansOok in de gezondheidszorg loopt er een grens tussen NL- en FR-taligen

De openbare schuld van de openbare ziekenhuizen bedroeg in 2010 (in percent van de totale omzet) in Vlaanderen 1.50%, in Wallonië 5.19%  en in Brussel 6.89%

Patiënten die menen dat ze als gevolg van een medische fout schade hebben geleden, kunnen zich wenden tot het Fonds voor Medische Ongevallen.  61% van de klachtendossiers bij het Fonds is afkomstig van FR-taligen, een cijfer dan omgekeerd evenredig is met de bevolkingssamenstelling van het land b.

Er kunnen daarvoor twee redenen aangevoerd worden:

– ofwel geniet het Fonds te weinig bekendheid in VL, wat betekent dat er nog maar eens sprake is van een verdoken transfer

– ofwel blunderen FR-talige dokters meer dan hun NL-talige collega’s.  Vooral die van de MUG, die zelfs niet begrijpen wat hun patiënten in het Nederlands aan het kermen zijn.

FVE

 

Één reactie op “Cijferdans

  1. Op die laatste foto , onder rechts geeft die spaarzaam geklede dame een tip wat ge zoal kunt doen om van een rector een e-rec-tie-tor te maken wat de slaagkansen voor je examen enorm doet stijgen .

    Linkse denk-tank is een hopeloze onderneming , het woordje “tank” zegt genoeg , een tank is een gepanserd voertuig dat zich beschermd met een veiligheidsgevoel , tegen invloeden en aanvallen van rechtse denkers !

Reacties zijn gesloten.